Inget Stolthetens pris

Inskrivet av Lina tors, 2007-08-02 15:35
Lina
Title: Arrangör
Posts: 81
Joined: 2003-02-23

Det är aldrig roligt att komma med dåliga nyheter, men vi måste tyvärr meddela att vi inte kommer att kunna genomföra Stolthetens pris.

Anledningen är att jag för en tid sedan drabbats av sjukdom, och kan inte fortsätta arrangera.
Jag förstår att detta väcker många frågor och att ni vill och behöver ha svar, men jag hoppas trots situationen på en viss förståelse över att jag inte kan svara på alla frågor. Även om jag har ett ansvar mot er som deltagare behöver jag dessvärre hålla en del av mitt liv bortanför Internet.

Att informationen tyvärr inte når er förrän nu beror på att jag inte varit i stånd till att hålla kontakten med er. Jag kan inte annat än säga att jag är mycket ledsen för den oroliga väntan och frustration ni behövt känna.

Jag och de andra i arrangörsgruppen förstår plågsamt väl att det här gör många både mycket förbannade och upprörda. Vi förstår att det satsats mycket tid, engagemang, pengar och missade möjligheter till andra arrangemang inför Stolthetens pris. Och eftersom det ligger så nära inpå det utsatta datumet blir det hela än värre! Men det här är tyvärr inget val, utan ett svårt måste utan alternativ.

Vi beklagar verkligen att ni inte kunnat få nyheten tidigare. Vi har förgäves försökt hitta lösningar till det här, och därför har det dragit ut lite extra på tiden.

De kvarvarande arrangörerna kan omöjligen bära arrangemanget hela den bit som är kvar, eftersom arbetsbördan blir dem övermäktig. Den tyngsta biten av arrangerandet, just innan ett lajv, är den bit som skulle vara kvar och det finns inte kraft eller möjlighet att nå dit för gruppen med en saknad medlem.

Vi beklagar ärligt och djupt att vi inte kan genomföra Stolthetens pris. Speciellt eftersom Falby varit en källa till glädje och spänning i våra egna och många av våra deltagares liv i flera år nu.

Vi skjuter inte upp lajvet, utan det är helt inställt. Det innebär att alla som betalat in sin avgift behöver maila namnet som ni skrev på inbetalningen och ett konto (med bank och clearingnummer) som vi kan betala tillbaka pengarna till. Adressen är: david@skogsventyr.com

Har ni närmare frågor kan jag tyvärr inte vara tillgänglig via telefon, utan jag måste hänvisa er till de andra arrangörerna eller långsam kommunikation via mail.

Vi ville verkligen ge er det kanonlajv ni förtjänar, men tyvärr blir det inte den här gången. Någon gång i framtiden kanske andra krafter har intresse av att ta upp kampanjen igen. Men till dess är portarna till Falbys saga stängda.

Återigen ber vi alla våra fantastiska deltagare om ursäkt och förlåtelse, och hoppas att Falby ändå kan ha ett ljust minne i era hjärtan.

//Arrangörsgruppen Skogsventyr genom Lina

Deep down, I´m really superficial.


Kommentarvisningsalternativ

Ange ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.
 
tors, 2007-08-02 17:56
Drottning Aelin...
Posts: 1
Joined: 2004-06-22
Tack arr för allt det fina

Tack arr för allt det fina som varit hittills. Jag hoppas att någon gång i framtiden få återuppleva Falby sagan, som varit mycket speciell för mig.

Lina; krya på dig!

/Elin

Man skall vara försiktig med vad man ber om, det kan hända att man får det....


 
tors, 2007-08-02 18:25
Carl
Posts: 20
Joined: 2007-02-23
Jättetråkigt Lina, men det

Jättetråkigt Lina, men det är ju så, riktiga livet är viktigare. Hoppas att du kryar på dig.

Vi dock är en del av arrangörsgruppen Svarta Galten som hade tänkt åka på lajvet och som tycker att det vore jättesynd om projektet inte blev av. Finns det intresse för att vi tar över projektet och arrangerar samma lajv fast utan skrivna intriger den helgen på vårt eget område i Karlskoga, fem mil från Skrikarboda? Jag vill bara höra om intresse finns och om arr tycker att det känns ok? Det är jättesynd om det inte blir någonting och vi har de praktiska resurserna för att ro det i hamn. Därför vore det jättebra om någon ur arrgruppen sökte samband med mig på 070-8745555 eller carl[ät]svartagaltenpunktse

Jag kan inte lova något utan att ha hört med resten av styrelsen, men jag vet att vi kan göra detta, bara det finns intresse. Så hojta till om ni vill med, blir vi runt 50 så är det helt värt det.


 
tors, 2007-08-02 18:34
Varg
Posts: 133
Joined: 2006-10-10
Jag håller med Carl. Blir

Jag håller med Carl.
Blir så bara 50 pers så det helt klart värt det.
Intriger grejar vi. Vi är ju för sjutton lajvare, eller hur?
Bara man pratar igenom saker osv som vi mycket redan gjort via forum och mail, så tror jag att vi kan ha det riktigt trevligt.
Det behöver inte vara så förbaskat hard core och särskilt stora omläggningar i planerna behöver det inte bli.

Jag stöttar lätt uppdraget med att rodda som intrigkontakt samt ansvara för riddarspelen!

Vilka är med oss!? : )

Martin Varg Zetterman

ps
Jag hoppas verkligen att någon arr ser detta och kontaktar Carl eller mig omgående. Det här projektet är klart genomförbart om man bantar lite


 
tors, 2007-08-02 18:57
Jenny
Posts: 65
Joined: 2006-06-07
Krya på dig Lina, man ska

Krya på dig Lina, man ska alltid ta hälsan före annat!
*krama om*

Jag personligen (kan inte tala för min grupp än, vi har ett möte på lördag dock) jag vill absolut att lajvet blir av!

Men om det inte blir av, hur blir det då med anmälningsavgifterna man betalat in?


"Åk inte fortare än din skyddsängel flyger" //citat från www.sporthoj.com


 
tors, 2007-08-02 18:59
Carl
Posts: 20
Joined: 2007-02-23
De betalas tillbaka, som

De betalas tillbaka, som Lina skrev i sin post.


 
tors, 2007-08-02 19:03
Jenny
Posts: 65
Joined: 2006-06-07
ops sorry, jag är lite

ops sorry, jag är lite snurrig.

"Åk inte fortare än din skyddsängel flyger" //citat från www.sporthoj.com


 
tors, 2007-08-02 21:23
Carl
Posts: 20
Joined: 2007-02-23
Efter en rundringning har vi

Efter en rundringning har vi fått in runt 40+ intresseanmälningar till att köra lajvet ändå. Det är därför spikat att det på ett eller annat sätt blir ett lajv det datumet som SP var tänkt att vara. Om arr absolut inte vill att vi nyttjar upplägget till SP hittar vi helt enkelt på ett liknande. Vi löser det, på något sätt.

Så följ med oss och lajva 24-26 augusti!


 
tors, 2007-08-02 21:54
webmaster
Title: Webmaster
Posts: 231
Joined: 2006-03-16
Vilka bra, snälla och

Vilka bra, snälla och driftiga deltagare det finns ibland! Vi uppskattar idén jättemycket och hoppas att det fungerar. Vi kan dock inte i kväll ge ett 100% OK, men vi hoppas kunna ge det snarast.

 //Peppe
 


Har en husvagn vid namn Ürjan


 
fre, 2007-08-03 00:10
Carl
Posts: 20
Joined: 2007-02-23
Äh, vi är bara egoister.

Äh, vi är bara egoister. Vi vill ju lajva. ;)

Det låter i vart fall bra att ni är positiva! Det blir ett större projekt för oss om vi inte kan åka snålskjuts på ert arbete.

Lite extra information om Svarta Galtens område för er som aldrig varit där:
Vi har arrangerat lajv på vårt område varje år sedan 2002 med undantag från 2003 då vi ägnade året åt att flytta vår by. På två av våra lajv har vi haft över 400 deltagare, senast 06. Iår arrangerade vi ett mindre kyrkolajv för 35 deltagare som vi dessutom ordnade all mat åt. Detta gjorde vi utan större praktiska problem alls. Det är med detta i bagaget som jag kan säga att vi lätt kan ordna allt det praktiska för ett lajv i storleksordningen upp till 150 personer.

Vår by, som i scenariot SP istället kan vara en större gård, har tolv boningshus, ett stort värdshus och lajvsveriges troligen största fasta byggnad i form av en kyrka. Förra sommaren bodde över 100 personer i husen och även om vi förlorat två hus i stormar har vi gott om plats att inhysa folk som har svårt med tält.

Jag kan på rak arm säga minst tre platser som är lämpliga för riddarspelen, vi har gott om fungerande dass, vägen till området är farbar och föreningen äger en hel hög stora vattencisterner. Dessutom är köket till värdshuset inrett med rostfri diskbänk och gott om ytor för hygieniskt arbete för värdshuspersonal, om det upplägget fortfarande är aktuellt. SP är helt genomförbart praktiskt alltså.

Låter det ok?


 
fre, 2007-08-03 09:48
Sora
Posts: 16
Joined: 2003-04-21
Låter ju super! =)

Låter ju super! =)

I Aear cân ven na mar.


 
fre, 2007-08-03 10:44
Kolskeg
Posts: 9
Joined: 2005-09-21
Hoyt! Jag plus grupp har

Hoyt!

Jag plus grupp har ju jobbat rätt hårt för detta och jag tror nog att de övriga med mej är intresserade av att få vara med. Vi har ju redan betalat in oxå.

"...ting ting ting ting..."


 
fre, 2007-08-03 11:05
Varg
Posts: 133
Joined: 2006-10-10
Hur många är ni? Vilka ska

Hur många är ni? Vilka ska ni spela? Berätta mer!
Trevligt att ha flera ombord på dressinen!

Martin Varg Zetterman


 
fre, 2007-08-03 08:47
Varg
Posts: 133
Joined: 2006-10-10
Peppe: Håll er

Peppe: Håll er tillgängliga så hörs vi under dagen (fredag) om detta.
Ni borde ha mina telenummer. Annars har Armando dessa. Ylva meddelade mig igår över SMS att hon är positiv till en sådan här lösning.

Bakom initiativet står även jag. Så blir det något så är det med mig och Charter-Carl som resan kommer att ledas.

Vad man kan förvänta sig av oss är allt det praktiska löses såsom dass, parkering, incheckning, vatten, tältplats, logi mm.
I dagsläget vet vi ännu inte om värdshuset står kvar i ett sådant scenario (hör av er så snart ni kan så att vi vet!), annars så ser vi till att fixa även detta. Det lutar dock åt att värdshuset kommer att servera mat till självkostnadspris istället för att ingå i avgiften (som därmed kommer att sjunka).
Riddarspelen kommer jag både in och off att svara för. Jag kommer även ta hand om intrig- och kontaktförmedling. Vi har idag en spelare vid namn Jessica Ström som kan assistera den spelare som behöver intriger. Mer om detta senare.

Carl och jag har funnit varandra på senare tid och har bra kommunikation sinsimellan. Vi är båda erfarna gruppledare och varit med och drivit lajv många gånger. Carl har mer faktisk lajvarrangörserfarenhet än vad jag har, men vi kompletterar varandra mycket bra. Min erfarenhet sträcker sig över 11 års lajvande och som hjälp-arr på flera arrangemang med deltagare på allt ifrån 20 till 300 pers. Jag har vid flera tillfällen varit gruppledare och varit med i gruppledningar.

Alltså för att sammanfatta:
Vi, Carl och jag, fixar
* Det praktiska; incheck, parkering, vatten, område, dass mm
* Deltagarkontakt, information och intrigspridning

Det vi behöver från er, är resten. Dvs närvaro, generöst spel sinsimellan, förståelse för att detta inte blir Lajvet TM (men förhoppningsvis en positiv minnesvärd upplevelse), intriger sinsimellan (idag så har vi spel mellan ca 40 pers och 3-4 grupper men det behövs fler!).
Vi vill även att folk inser att inte ha för höga förväntningar och förhoppningar inför den här sortens nödlösning. Jag tror dock att vi kan ha riktigt trevligt. Se det som ett stort dramaturgiskt knytkalas!

Jag tackar även Svarta Galten och dess medlemmar för att de ställer upp med kort varsel och lägger ner resurser på detta.

Som Carl sa, så har vi alltså över 40 pers som är redo att åka. Detta har jag verifierat genom telefonsamtal och mail under gårdagens kväll. Jag väntar på svar från flera andra.
Tillsammans är jag övertygad om att vi kan klara av det här.

Martin Varg Zetterman

ps
Vår förhoppning är att vi får arrs välsignelse att genomföra projektet och då kommer givetvis ett mail att skickas ut


 
fre, 2007-08-03 11:08
Varg
Posts: 133
Joined: 2006-10-10
Nu är vi uppe på över 50

Nu är vi uppe på över 50 som bekräftat att de ännu är intresserade och tänker komma!

Tack till Kolskägg och Emma Frost som är de senaste att bekräfta att de kommer om lajvet blir av på Galtens område utanför Örebro.

Martin Varg Zetterman


 
tors, 2007-08-02 23:02
Castor
Posts: 5
Joined: 2007-06-29
Adelsfamiljen Erenhart med

Adelsfamiljen Erenhart med följe ger sig inte! Vi 10 pers är fortfarande med och vill lajva!


 
fre, 2007-08-03 08:54
Sora
Posts: 16
Joined: 2003-04-21
Jag ska höra med min grupp,

Jag ska höra med min grupp, i så fall blir vi 8 till.

I Aear cân ven na mar.


 
fre, 2007-08-03 08:57
Varg
Posts: 133
Joined: 2006-10-10
Underbart!! Tack för att ni

Underbart!!
Tack för att ni försöker och inte gett upp än!

Martin Varg Zetterman


 
fre, 2007-08-03 09:04
Jenny
Posts: 65
Joined: 2006-06-07
Som jag nämnde tidigare så

Som jag nämnde tidigare så verkar folket i vår grupp fortfarande intresserade, vi kommer ha möte i morgon och ta ett beslut.
(15 pers i gruppen)

//Jenny "Isa af Frosthand"


"Åk inte fortare än din skyddsängel flyger" //citat från www.sporthoj.com


 
lör, 2007-08-04 22:08
Sora
Posts: 16
Joined: 2003-04-21
Har fått tag på hälften

Har fått tag på hälften och de är på, de andra var bortresta. Drar till medeltidsveckan nu dock, så jag kan inte komma med klart besked förens jag kommer hem och har internet igen. Vi blir iaf minst 4.

Mvh Elin

I Aear cân ven na mar.


 
lör, 2007-08-04 22:36
Sessan
Posts: 11
Joined: 2007-03-08
Frosthand kommer också!!!

Frosthand kommer också!!! Vi blir 15 personer, det ska bli jätteroligt.

Baron Frosthands skål! 
sön, 2007-08-05 16:36
Jenny
Posts: 65
Joined: 2006-06-07
Jupp familjen är enig och

Jupp familjen är enig och som syster redan skriver här ovan, så kommer Frosthand på 15 pers.


"Åk inte fortare än din skyddsängel flyger" //citat från www.sporthoj.com


 
tors, 2007-08-02 22:56
Fi
Posts: 7
Joined: 2007-04-04
Ett mycket tråkigt beslut,

Ett mycket tråkigt beslut, men som redan sagts: livet är viktigare.

Jag hoppas dock verkligen arr tar och skickar ut mail om det här också till alla anmälda, inte alla hänger på forumet.


 
fre, 2007-08-03 14:02
Varg
Posts: 133
Joined: 2006-10-10
Lajvet blir av! Mer

Lajvet blir av!

Mer information kommer att följa inom kort!

Redan nu kan det sägas att arr har gett sin välsignelse för mig och Carl Ryrberg att genomföra arrangemanget i Darkins värld.
Lajvet går av staplen samma tider som innan, dock på Svarta Galtens område (www.svartagalten.se).

Saker som värdshus och mat är ännu inte helt spikat. Vår förhoppning är att få tag i Medusa-gänget och snacka med dem.
Annars har vi ett par andra planer på hur vi ska genomföra det här.

Det finns hus att bo i, men dessa är inte i obegränsad upplaga. Dock räknar vi med att kunna härbergera flera av lajvets deltagare i hus.
Hör av er om detta är av intresse eller ett måste. Kanske någon med tält har hoppat av din grupp och du står utan? Vi löser det!

De som saknar intriger inom sin grupp, eller kanske inte har någon grupp, kontakta oss så löser vi även detta!

Inget är omöjligt!

De nästkommande dagarna så kommer vi att arbeta intensivt med att nå ut till alla deltagare, få upp hemsida och formulär som vi ber er att fylla i. Detta så att vi inte missar saker som allergier, kontaktuppgifter mm.
Sidan räknar vi med att få upp i början av nästa vecka och kommer att ligga under www.svartagalten.se. Vi ber om ursäkt för flytten, men den är logisktiskt tvungen för att på så här kort tid genomföra det vi tänker genomföra.

Väl mött på Stolthetens Pris ver 2.0!

Martin Varg Zetterman, numera huvudarr 2.0


 
fre, 2007-08-03 14:11
Mime
Posts: 8
Joined: 2003-03-02
Vad sägs om någon sorts

Vad sägs om någon sorts kontakt info till nya huvudarr? Email eller gärna telefonnummer.

Caroline


 
fre, 2007-08-03 14:18
Varg
Posts: 133
Joined: 2006-10-10
Självklart fixar vi det! En

Självklart fixar vi det!
En epostadress kommer inom snart att sättas upp, men jag vet hur viktigt det är med kommunikation. Så tillsvidare i någon dag så är det lika bra att maila mig på min personliga adress zamp@hotmail.com

Mail skickade dit får gärna märkas i ämnet med ordet: 'Falby' följt av en kort sammanfattning vad mailet gäller. Då blir det lättare för mig att sortera eposten.

0737177919 är mitt mobilnummer (ring inte efter 21! Jag går upp vid 0530-0600 om dagarna) och det är ett Tele2-abbonemang för de som får fördelar av det. Bra telefontider är främst kvällar mellan 18 och 21 samt helger.
Övrig tid är i mån av tid då jag arbetar och inte har semester.
Men allra allra bäst är via epost.

Martin Varg Zetterman, numera huvudarr 2.0


 
sön, 2007-08-05 02:04
torvanw
Posts: 19
Joined: 2006-09-26
Kommer drottningen av

Kommer drottningen av Feinorn; Elin?

Nothing in life is to be feared -only to be understood.


 
sön, 2007-08-05 16:26
Varg
Posts: 133
Joined: 2006-10-10
Nej, inte om jag tolkat

Nej, inte om jag tolkat hennes göromål den helgen korrekt.
Istället kommer det att komma en utsänd från drottningen av Feinorn spelad av Ylva (som har örnkoll på vad som hänt där nere) att dyka upp.

Det ryktas också att en delegation av högt uppsatt adel från Croiz även tänker dyka upp. Vad dessa två samt Darkins jarl har att göra på samma ställe, det kan man ju fundera på..;)

Martin Varg Zetterman


 
fre, 2007-08-03 14:48
Carl
Posts: 20
Joined: 2007-02-23
Mina kontatupgifter står

Mina kontatupgifter står högre upp på denna sida.


 
fre, 2007-08-03 14:19
Sora
Posts: 16
Joined: 2003-04-21
Vad bra! Är i fullt sjå

Vad bra!
Är i fullt sjå med att försöka få tag på hela gruppen.

För oss skulle det underlätta väldigt mycket med ett litet hus, men bara om detta passar är klart.

I Aear cân ven na mar.


 
fre, 2007-08-03 14:22
Varg
Posts: 133
Joined: 2006-10-10
För hur många gäller

För hur många gäller det?

Uppbokat redan nu är 4-5 av de tillgängliga ca 10 husen som finns.
Det finns sovloft på värdshuset för den som det passar.

Martin Varg Zetterman


Kommentarvisningsalternativ

Ange ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.